Valenbici, el futur arriba tard

L’any passat l’Ajuntament de la ciutat de València va apostar per portar un nou servei públic, Valenbici. L’objectiu era reuir el trànsit a la ciutat i portar un nou transport públic, ecològic i barat, és a dir, la bici. No obstant això, la idea no era nova, sinó que molts altres pobles i ciutats espanyols ja comtaven amb alguna cosa similar. De fet, tota la instal.lació va córrer a càrrec d’una empresa francesa, JCDecaux, la mateixa que va treballar en altres ciutats, com era el cas de Sevilla.

Després d’un any experimentant amb el nou servei, he arribat a diverses conclusions. En primer lloc, les vies públiques valencianes i l’educació viària dels valencians no estaven preparades per al convi. Les víes per a bici són estretes i hi ha moltes zones per on es talla el carril bici, són inaccessibles o estan prohibides al ciclista. D’altra banda, els nous usuaris de bicicletes s’han convertit en una excusa per a què l’Ajuntament estiga més atent amb la xarxa de carrils-bici. Falta molta feina per fer, però les millores de la xarxa són evidents.

En segon lloc, l’Ajuntament semblava no esperar l’èxit del servei, ja que aquest és bastant limitat. Als barris residencials les bicis es buiden al matí, privant a molts usuaris de poder utilitzar el servei. Al mateix temps, a les escoles i zones universitàries els llocs on deixar la bici són tan plens que la gent no pot ni deixar la seva bici, per`a l’última hora de la tarda és al revés.

Al meu entendre, crec que Valenbici és el futur, i que tant l’Ajuntament de València, com la resta d’Ajuntaments de les grans ciutats, han de fomentar l’ús d’aquest transport. Aquest servei és part d’un futur més econòmic i sostenible ecològicament. Espere que en el futur es redueixen els carrers pels quals pugan transitar els vehicles a motor i deixens lloc als autobusos, tramvies i bicicletes.

Novetat a València: Gràcies a l’Ajuntament anar en bici per la ciutat és un esport de risc, si no t’.atropella un cotxe, un policia et ficarà una enorme multa.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s