Reciclatge a la ciutat

El consumisme exagerat i desorganizat i un pèssim tratament dels residus ha provocat enormes problemes globals. Cada any el sistema ens impulsa a comprar nova roba (siga perque ha passat de moda o perque està fabricada de tal manera que el seu teixit es desgasta en aproximadament sis mesos), nous cotxes, nous televisors i, en definitiva, noves tecnologies sense les quals no podríem viure (o això ens fan creure). Tots els productes vells van directament a les escombraries.

Algú s’ha preguntat alguna vegada com lliurar-se d’un ordinador vell? Molts ho hauran tirat al contenidor, sense importar-li l’impacte ecològic que aquest puga tener. La majoria d’aquests productes tenen materials contaminant que acaben contaminant les aigües i la terra en altres països subdesarrollats. En algun lloc del món hi ha milers de xics jugant (o treballant) entre ruines i fent perillar la seva vida.

Per sort, en els últims temps la gent comença a estar conscienciada, i hem començat a aprendre a separar molts dels materials que utilitzem cada dia. Això és una cosa que, si no comencem a fer-ho més rigorosament, acabarem posant la vida de tots en perill. A Espanya, malgrat l’enorme avanç, encara anem molt per darrere d’altres països europeus, com l’Alemanya.

El cas de la ciutat de València és peculiar, ja que, tenint en compte el tamany de la població, la gestió dels residus és desastrosa. En tota la ciutat només hi ha un punt net a on tirar ordinadors obsolets. Per tota la ciutat veiem captaires rebuscant entre les escombraries, buscant objectes útils per a reparar i vendre. Al meu entendre, o comencem ara la revolució ecològica, o la nefasta gestió dels nostres polítics acabarà passant una factura molt molt cara.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s